torsdag 21. juni 2012

Oddis har vært hos kiropraktor

I dag hadde vi time hos en kiropraktor. Oddis ble akutt halt forrige onsdag, mest sannsynlig under trening, og han ble aldri bedre. Prøvde å kontakte fysioterapeuten hans, men hun hadde ikke mulighet siden hun var utenlands for øyeblikket. Fikk tips om å prøve kiropraktor da det kunne gjøre samme nytten og kanksje hjelpe enda bedre.

Vi ble møtt av ei super trivelig veterinær som er utdannet kiropraktor i tillegg. Var veldig spent på hva hun hadde å si om Oddis, og om hun fant mye ulumskheter. VI mønstret han først ute, så hun kunne se hvordan han beveger seg. Han beveger seg en del i passgang, og da kommer det ikke så tydelig frem at han er halt, men så økte vi tempoet for å få han i trav, og da kom det frem med engang.

Hun begynte å gå over hele han, og kjenne på muskler og spenninger han hadde. Vi konstatert nok en gang at han er skjev, han lener seg mye over til venstre siden for å avlaste den siden..
Hun jobbet seg gjennom hele hunden, og knakk opp der det trengtes. Hun fant ingen skjevheter i bekkenet.
Var noen låsninger, men ikke helt det store. Hun merket at han hadde gått til fysioterapi før, hun syns han var smidig i kroppen. Det er er jo godt å høre :)

Vi satte i tillegg en dose med Carthrophen, som er en annen type smertestille som vi tror skal fungere bedre på Oddis. Dette er sprøyter som settes hver 4-7 dag over 4 ganger, deretter kan man sette 1 gang pr mnd, men hun mente det ville holde med en slik kur på Oddis en gang i året.

Nå skal Oddis ta livet med ro i et par dager, og så ser vi hvordan behandlingen hadde effekt på han. Kiropraktikken kan ikke gjøre så veldig mye for hoftene hans, men kan hjelpe han i ryggen og andre spenninger han kan få av de dårlige hoftene. Hun mente at akupunktur kunne hjelpe han bedre. Da fikk hun hjulpet hoftene hans også mye mer.








2 kommentarer: