søndag 14. april 2013

Oppdatering på treningsfronten

Nå begynner det å bli en stund jeg har oppdatert noe på treningsfronten..
Men jeg kan da hvertfall begynne med å si at det går veldig fremover om dagen.
Det nærmer seg debutering med stormskritt. Jeg håper bare at hun ikke får løpetid innen da.

Nå føler jeg at klasse 1 øvelsene sitter veldig godt. Selv fellesdekken tror jeg skal gå bra. Hun har vist veldig stor fremgang , når det gjelder å ligge stille i de to minuttene. De to siste treningsøktene har hun ikke reist seg overhode. Onsdagen som var trene vi ute på en grusbane, rett i nærheten av en industriplass. Forstyrrelsene var hvertfall til stede denne gangen. Traktorer, biler, lastebiler og flere av disse hadde hengere som bråkte når de kjørte forbi. Hun brydde seg ikke overhode. Jeg la henne ned i dekk, og ba bli, og hun lå helt stille de to minuttene. Kjempe stolt av jenta mi. Syns hun gjorde en fabelaktig jobb, hvertfall med alle disse forstyrrelsene som var rundt oss den dagen.

Samtidig så trente vi litt på avstandsøvelsen. Veldig nyttig når det var såpass smed forstyrrelser. Hun var super flink og fulgte med hele tiden.

Vi hadde også en veldig fin økt på et boligfelt før det. Fikk en del forstyrrelser da også. Denne gangen var to unger som stod for underholdningen ;) De hadde tusen og femti spørsmål om Henny. Alt fra hva hun het til om hun hadde kjæreste ;) De syklet rundt der vi trente, og Henny kunne ikke brydd seg mindre. En super flott økt det også :)

Nå skal vi prøve å få trent litt fellesdekk med andre hunder, så nærmer vi oss ganske klare for debutering om kort tid.

Legger ved noen bilder jeg har tatt under trening og slik de siste dagene







1 kommentar:

  1. Dette høyres jo veldig bra ut, blir spennande å fylgja debuten dykkar :-) Eddy var ikkje i nærheita av å vera klar for kl1 i den alderen! Tenkte berre å gje eit lite tips (som du kanskje har tenkt på allerede..... ). Har erfart det sjølv, og sitt det mange gonger både i kl 1 og oppover i klassane, at mange slit med avstands-øvelsen! Eigaren er alltid like overraska (meg inkludert :-)), fordi dette er ein øvelse som hunden "kan"! Tipset er å belønna denne øvelsen maksimalt når det nærmar seg konkurranse. Avstanden er aller siste øvelse i programmet, og mange av hundane har aldri gått så mange øvelsar på trening utan å få ei eller anna form for beløning underveis. Når dei kjem på konkurranse får dei plutseleg ingen beløning, og når dei kjem så langt som til avstands-øvelsen har dei nesten gitt opp håpet om at beløninga kjem, og det kan vera veldig vanskeleg å få særleg den fyrste oppsitten i øvelsen. Hvis du belønar øvelsen veldig bra nokre gonger før konkurransen, så hugsar dei forhåpentlegvis dette når dei kjem på konkurranse :-) Helsing Grete&Eddy

    SvarSlett