mandag 8. oktober 2012

Blodsportrening

Søndag 7.10 hadde vi planlagt å trene blodspor sammen med to andre jenter.
Jeg la to spor til den eldste hunden dagen før, med vinkler og opphold. Full spor med andre ord ;)

Sporene til Henny og den andre unghunden på ca 10 mnd, ble lagt ca 1 time før vi skulle gå det.
I mellomtiden gikk den eldste hunden sporet sitt. Og det var en fryd for øyet å se en slik arbeidsvilje og spornøyaktighet. Moro å se en slik ekvipasje jobbe :)

Så var det Teo sin tur, som er den unghunden på ca 10 måneder. Sporene var veldig korte og enkle. Litt for korte og enkle for denne hunden. Så neste gang blir sporet litt lenge,r og skal få ligge lenger enn hva det gjorde nå.

Så var det Henny sin tur. Hun fikk først et kjempe kort og rett spor. Hun starter veldig bra, og går ie t veldig fint tempo. Hun fikk et lite stopp midt i sporet, siden hun tydeligvis så noe skummelt underveis :) Oppmuntret henne til å fortsette, og da var det greit. Hun fant skanken uten trøbbel. Og det var veldig stas å bære skanken selv :)

Så var det spor nummer to. Jeg visste kun at det kanskje var lenger enn de andre. Jeg tenkte som så at hvis hun går et slikt kort spor da går hun litt til. Og det stemte. Jeg satte henne på sporet, og hun hadde et fint driv i sporet. Bare trekk i linen. Hun går ikke for fort, og hun virker spornøye.  Sporet hadde en liten sving på seg, og Henny syns ikke det var noe stort problem. Når hun datt av, så søkte hun systematisk for å finne tilbake til bloddråpene i bakken. Hun fant skanken så lå gjemt under noe gress, og var veldig lykkelig for å finne den :) Bærte den gladleig tilbake. :) Henny viser gode takter når det gjelder spor. Mitt lille arbeidsjern :)

 Pinklady :)
 Henny fant skanken :)
 Veldig fornøyd :)

 Tygge litt på den er fint :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar