søndag 16. desember 2012

Svensk Vinnerutstillingen i Stockholm

Fredag morgen den 14 desember dro vi avgårde til Stockholm, for å delta på svensk vinnerutstillingen som gikk av stabelen den helga. Vi hadde booket hotell ganske nær hundemessen. Så vi fikk tittet litt på livet i Stockholm før det braket løst med utstilling dagen etter.

Vi besøkte faktisk en hundekafe nede i sentrum. Super koselig sted, og veldig god kakao og lussekatter :) Henny oppførte seg eksemplarisk, og satt så pent på benken ved siden av meg, og hadde veldig lyst på en lussekatt ;)

Tok en liten sightseeing, og kjøpte med oss litt kinamat før vi dro tilbake til hotellet og slappet av resten kvelden.

Lørdag morgen måtte vi opp tidlig, nesten altfor tidlig men ;) Vi gjorde oss klare for å reise til hundemessen. Henny storkoste seg på hotell. Fikk ligge i det hvite sengetøyet og drive med ablegøyer. Hun taklet natten på hotellet veldig bra, selvom hun syns hun hørte litt spøkelser og slikt, men sovnet etter en liten stund. Henny er jo en liten diva, og små divaer kan ikke gjøre fra seg hvor som helst, så vi måtte besøke en diger snøhaug, så hun kunne fått gjort sitt  før vi dro ;)

Det var super enkelt å finne frem til hundemessen. Fikk parkert inne i parkeringshuset, så slapp vi å grave frem bilen, siden det snødde veldig bra. 

Vi møtte opp veldig tidlig, siden vi måtte gjennom en veterinærkontroll, og finne plass rundt ringen. Kontrollen gikk knirkefritt, og det var ikke kommet mange gårdshunder da vi kom dit. 
Rundt ringen tok vi plass sammen med oppdretteren til Henny, som vi også møtte om fredagen da vi ankom Stockholm. Super koslig å se henne igjen. Og henny kjente henne igjen også :)

Det var totalt 62 gårdshunder påmeldt, men var noen få som ikke dukket opp. Vi fik tid til å se på bedømmingen av de andre hundene før det var Henny sin tur. Veldig mange fine gårdshunder :) Syns hundene var mer jevne her enn hva jeg har pleid å sett på utstillinger i Norge. 

Henny var først ut av juniortispene, denne gangen også. Hadde egentlig håpet vi ikke var først, men det viste seg å ikke være noe problem over hodet. Hun travet veldig fint helt i fronten. To runder ville dommeren at alle hundene skulle springe før det var tid for bordet. Det gikk veldig fint på bordet, dommeren fikk se på tenner og ta på Henny, og hun stod støtt som et fjell. 

Dommeren ville vi skulle springe en runde alene, og da var ikke Henny helt med på notene. Så hun mistet litt driv og fokus, men syns det gikk bra for det om. Så var det bare å stille opp hunden, og la dommeren vurdere. Jeg fikk stilt henne slik jeg ville, og jeg vet hun kan stå bedre enn hva hun gjorde. Og jeg prøvde en annen teknikk, som kanskje ikke var det beste, men vi lærer hele tiden :) Men at Henny var super flink , var det ingen tvil om :D Kjempe fornøyd med henne. 

Hun fikk en Very good, og jeg er fornøyd med det. Kritikken hennes var veldig fin også. Fremdeles veldig ung i kroppen, og hun vil nok bruke litt tid. Og det er helt greit. Vil heller hun skal se ut som en junior, noe hun faktisk er. Enn at hun skal vokse i full fart, og være altfor tidlig ferdig i kroppen. 

Hun fikk følgende kritikk: " For spenstig. Bra proposjoner i hodet. Burde ha bedre vinkler for å få bedre bevegelser. Bra pels og hale. " 

Ikke planlagt noen utstillinger på en stund nå. Første jeg vurderer å melde på er i februar, og da er hun 1 år, og kanskje utviklet seg litt mer. Tiden vil vise hva vi deltar på :) 






 Ablegøyer i hotellsenga :)
 Fine jenta mi :)

 Fine bestemor Zelda :)
Zelda ble plassert som 3dje beste tispe :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar