fredag 21. august 2015

Rasetreff, klubbmesterskap og parring

Helgen 7-9 august reiste vi til Hunderfossen for å være med på det årlige rasetreffet som inneholder både utstilling, lydigh, rally, gårdshundsprint og masse koselig samvær.

Fredagskvelden ble brukt til elskov for Henny sin del ;) Hun begynte å løpe en stund før jeg hadde forventet, så derfor ble det bestemt at vi skulle parre henne på dene løpetiden, for planen var egentlig å vente til neste løp. Men siden løpetiden inntraff såpass bra, at hun hadde ståperioden sin akkurat på treffet, og progesteronblodprøven viste at helgen var et bra tidspunkt.

Hannen jeg har valgt til dette kullet er NUCH WW12 NV 12Falkenberg's Tjalfe.
Henny og Tjalfe fikk til en fin parring sent fredagskveld.





Mere info vedrørende kombinasjonen kan ses på hjemmesiden jeg har opprettet.
hjemmesiden

Lørdagen startet med uoffisielt stevne i lydighet. Det var 7 påmeldte i klasse, men den ene måtte melde avbud, også var det kun to startende i klasse 3, som vi deltok i.

Siden Henny hadde løpetid så ble det kun enkelsitt og dekk, og det har vi trent på så ;)
Begge "fellesøvelsene" fungerte helt topp, Endelig satt både neddekket og oppsitten uten dobbelkommando. Så vi fikk 10 på sitten, og 9,5 på dekken, der ble vi trukket for at hun tok nesa nedi, og flyttet ene beinet. Men uansett godt fornøyd.

Fri ved foten har tatt seg opp siden forrige stevne, vi hargjort noen endringer i treningen, og det har gitt bedre resultater, men vi må fortsatt jobbe en del med forflytninger. Vi har begynt å trene inn ryggingen på nytt, men hun falt tilbake til gammelt mønster denne gangen, men jeg er veldig fornøyd med henne for det om. Vi fikk 8 på denne øvelsen.

Sitt under marsj var vel egentlig perfekt, siden vi gikk til 10 på øvelsen en gang til.

Innkalling med dekk var litt så der denne gangen, måtte til med en dobbelkommando på neddekket, men ellers var det en grei øvelse. Fint dekk moment, men ingen flying start gjennom øvelsen. Så her fikk vi 7,5

Fremmadsending med dekk (ruta) begynte veldig bra, fin fart ut, men ståen jeg ville ha, ble til en sitt plutselig, men der sluttet vel også det som var bra. Lav fart tilbake, og hun tar meg ikke igjen før øvelsen nesten er ferdig. Så kun 6,5 i dag.


Apport over hinder satt som bare det denne gangen. Fikk fart inn og ut, og setter seg fint på plass igjen, så vi fikk 10 på den øvelsen.

Metallapporten har virkelig begynt å ta form. Hun spinger fint ut, nøler bittelitt før hun plukker den opp, men kommer tilbake i fint driv. Jeg er veldig fornøyd med tanken at vi har jobbet mye med den metallen. Så her fikk vi en 8.

Neseprøven var i bunn og grunn veldig fin. Flot fart inn og ut, ingen tygging, men hun somler før hun plukker opp riktig pinne. Hun markerer at hun har funnet pinnen, men hun bare må noe annet først ;)
Så her fikk vi 8 pga somlingen hennes ;)

Avstaden var litt så der, dårligste hittil i grunn ... Hun begynte å bli sliten, og varmen tok på litt, så hun hadde gitt opp litt for øyeblikket. Så det ble litt dobbeltkommandoer, og hun skiftet posisjon selv uten å få beskjed og litt slike ting. Så vi fikk en 5.

Ble også 8 i helhet.

Og vi fikk totalt 255 poeng, som faktisk er 1!! poeng unna 1 premien. Beste stevnet vi har gått hittil. 

Hun ble både klassevinner og klubbmester i lydighet i samme slengen :) Trenger vel ikke nevne hvor stolt jeg er over henne :)

Alt i alt er jeg kjempe fornøyd med innsatsen hennes siden hun var høyløpsk og hadde blitt parret kvelden før.






Videoer fra stevnet

Fri ved foten, kun siste del, da starten forsvant på et mystisk vis :)




Sitt under marsj


Innkalling fra dekk



               Fremadsending med dekk


Hopp over hinder



Metall


Neseprøven



Resten av lørdagen ble brukt til å se på utstillingen, og sosialt samvær med grillingen på ettermiddagen og utover kvelden. Innimellom utstillingen og grillingen fikk vi til en parring til. Så løpet av helgen fikk vi to skikkelige parringer. Og utifra blodpøven så var hun på topp fredagen, og eventuelt lørdagen, men garantert fredagen.


Søndagen ble brukt til kun avslapping utenfor utstilingsringen. Solen var med oss hele dagen, så man fikk litt farge, og kanskje brent seg litt løpet av dagen. Men det var en super trivelig helg med masse flotte mennesker og hunder.

Neste plan nå er trolig sesongen siste lydighetsstevne, om alt går som det skal med drektighet og valper. Jeg har tro på at hun er drektig. Hun viser litt endring på noen punkter, men altofr tidlig å kunne vite om hun faktisk er drektig. Skal ta ultralyd om 14 dager, og da håper vi svaret er positivt :)

Så noen bilder fra helgen :)


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar