onsdag 27. mai 2015

Sporkurs

Helga 24-25 mai deltok vi på et videregåendekurs i blodspor kun for gårdshunder. Hun gikk jo nybegynnerkurs da hun var  under året, så var vel på tde med et nytt kurs på den fronten.

Dagen startet med litt teori, ikke noe ommfatrende, men kun litt om hvordan en prøve foregår, og litt om eventuelle nye regler som kommer neste år.

Vi startet med et motivasjonsspor, som er kort og enkelt spor. Eneste minuset for vår del var at Henny aldri har hatt en boks som sporslutt, hun er alltid trent mot en viltdel, som en skanke i enden av sporet, så hun lette jo etter den, og ikke den lille boksen ;)

Spor nummer to var lenger med opphold og litt vinkler. Og med et elgøre i enden, da visste Henny at slutten var der ;) Hun gikk veldig bra.

Etter alle hadde gått sporene sine, så ble det en opsummering om hvordan de enkelte følte det hadde gått, og så fikk vi en tilbakemelding på hvordan instruktørene syns det gikk.

Jeg hadde meldt på en bevegelig sporprøve for ene instruktøren, og tanken var at vi skulle gå prøven mandagen 26, men instruktøren spurte om jeg ville gå på søndagen  istedenfor, og det takket vi jo ja til :)

Vi fikk gleden av å gå helt først, siden vi skulle gå prøve. Jeg var veldig spent på om dette kom til å gå, men innerst inne så visste jeg at hun ville klare det.

Prøvesporet var veldig greit, og jeg merket godt at Henny var på sporet, men på et sted var jeg nesten sikker på hun datt av og fulgte et annet spor, men neida, hun gjorde jobben sin veldig bra. Det var lett å lese henne til en forandring.

Hun gikk såpass bra at det førte til en 1 premie med denen teksten fra dommer: " En ærlig hund som vil gjøre en jobb. Lettlest hund. Ingen tvil om hva hunden gjør og vil. God fremdrift. Tar seg frem til sporslutt uten problemer. "


Veldig moro å få en slik tilbakemelding :)

Nå skal vi prøve å ta viltsporchampionatet løpet av sommeren :) Hun er allerede meldt på en ordinærsporprøve som er om en måned.

Så noen blder fra helga :)

























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar